Ingatlan részletes adatai

Ingatlan jellege villa
Belső terület 1790 m²
Építési állapot használt
Építési mód tégla
Szobák száma 1 szoba
Telek terület 8000 m²
Komfort összkomfort
Fűtés gázkazán
Ingatlan állapot kívül: átlagos
belül: felújítandó
Épült 1860
Épület szintje 3
Energetika nincs
NAGYMAROSI VILLA ELADÓ!
Igazi kuriózum kivételes áron!


EGYEDI____________v i l l a
___________________s z á l l o d a
___________________s z a n a t ó r i u m
EXLUZÍV___________r e h a b i l i t á c i ó s - k ö z p o n t
___________________r e n d ez v é n y - h e l y s z í n
___________________l u x u s o t t h o n
KÜLÖNLEGES______ w e l l n e s s
___________________k l i n i k a

RÉGEN ÉS MA
Igazán izgalmas történelmi érintettségű épületet kínálunk megvételre a Dunakanyar egyik leggyönyörűbb részén!
A nagymarosi szőlőhegy lankáján elhelyezkedő kellemes parkban álló, szép, emeletes épület eredeti funkcióját tekintve pezsgőgyárnak épült. Dr. Ludwig Willibald pezsgőgyárának, mely a híres Préda pezsgőt forgalmazta. Ebben az időszakban Nagymarost az európai szőlőkereskedelem központjának tartották. A Nagymaros vasútállomásnál a hegyoldalba voltak az ültetvények, a pavilonok és a pincék.
A figyelemreméltó építmény a Visegrád romjaival szemben, a vasútállomás közelében, a dunakanyari panoráma egyedülálló szépségével büszkélkedhet.
Befejezésének éve 1860, de igazi működését csak 1893-ban kezdte meg, és a 8 legnagyobb magyar gyártó között debütált.
A Préda Pezsgő épülete az 1950-60-as években üdülővé avanzsált, mely egészen a rendszerváltásig üzemelt. Végül 1996-ban egy családi vállalkozás vásárolta meg.

Az épület felső részén - ahol a gyártás utolsó lépéseit fejezték be egykor – igazi kis zuhanyzós lakosztályokat álmodott a család, akik az épület hasznosítását magán nyugdíjas otthon kialakításában látták.
Az egyedi, szecessziós vonalú csigalépcső innen vezet a kétemeletes pincerészbe, ahol annak idején a bort tárolták és az első folyamatokat végezték a pezsgőgyártás során.
A pincében a természetes vízvételi lehetőséget egy forrásvizes kút adta, ami kitisztítva napjainkban is üzembe helyezhető.

• Törökfürdő, barlangfürdő, wellness és edzőterem, SPA kialakítására lehetőség!

ÉPÜLET KÖRNYEZETE, BESOROLÁSA
Az impozáns telekterület 8000 m2, mely örökzöldekkel, szoliterekkel ültetett, kellemesen parkosított kialakítású. Növényzete tovább bővíthető a jelenleg sétának, szabadidős tevékenységeknek helyet adó zöldterületeken.
Mivel építkezése a hegyoldalba ékelt lépcsőzetes kialakítást terveztek a parknak, szintezését hangulatos mészkőből épült támfal biztosítja, teret engedve a csodálatos kilátásnak.
Az ingatlan beton és vaskerítéssel elkerített, melynek felújításához egyedileg legyártott az épület jellegére és eredeti funkciójára utaló, míves, kovácsoltvas-kerítés készült. (Az új kerítéselemek árát a hirdetési ár nem tartalmazza.)
Az ingatlan összközműves, kereskedelmi szálláshely.

• Dunakanyarra néző, panorámás medence építhető!

ÉPÍTÉSZETI JELLEG, ADOTTSÁGOK
A hatalmas területen álló épület, korának megfelelően a historizáló vagy ún. eklektikus építészet jegyeit hordozza magában korábbi építészeti formajegyeket megelevenítve. A külső jellegen megjelenik a letisztult klasszicista felfogás, mely neoromán súlyozottságot kap a stabil, vasoszlop alapokon támaszkodó épületszerkezetet tekintve. A pince széles boltívei is az utóbbit hangsúlyozza, szintén romantikus elemeket hordoz, míg a szinteket összekapcsoló lépcsősor ívén felfedezhetjük a korai szecesszió könnyed, elvonatkoztatott, szemet gyönyörködtető vonalait. Ez a csigalépcső az épület egyik műremeke! Egymagában szolgál másodlagos közlekedési lehetőségként és figyelemfelkeltő, díszítő értékű térelemként, mint az egyszerű vonalak és osztott terek komplementere, ugyanakkor belesimul a belső enteriőrbe.

• Felújítva a látvány még csodásabb lehet!

Szintén különleges hangsúlyozottságot ad, a felső szinten elhelyezkedő hatalmas közösségi helyiségnek a csillár helye körül képzett, kör alakot formáló, stílusban leegyszerűsödött mennyezeti plasztikus térelem. Finoman de határozottan összefogva az ablakokon beáradó fényt, a páratlan kilátást, és a körülöttünk lévő teret.

• Ide belépve, könnyen el tudunk képzelni egy rendezvényhelyszínt vagy hangulatos étteremrészt, exkluzív fényforrásokkal körbe vonva…

Az összes szintet összefogó liftakna is kialakításra került, csakúgy, mint a lakótérnek szánt szinteken az étellift aknája és egy hátsó lépcsősor készítése.
Az erősen felújítandó, esetleg bontásra szoruló melléképület téglából épült, szintén a hegyoldalban. Érdekessége épp mögötte van: Az építmény kőből és téglából kirakott, boltíves pincerészleteket fed, melyek a pezsgő érlelésére szolgálhattak. Egyediségük a korukból és az egyik pincelejárat feletti áthidaló kőelem pecsétjéből adódik, felirata: „1977”.

• Állandó klímájának köszönhetően, lehet, hogy borospincének, sajtok érlelésére is kiválóan alkalmas.

FŐÉPÜLET
Bruttó alapterülete: 1.790 m2, melyben a két pinceszint, a földszint és a három emelet foglaltatik. Jelenleg 30 db szobával rendelkezik. Minden szobában zuhanyzó és WC került kialakításra.

• A luxus nyugdíjas otthon terve elkészült, határozatlan időre szóló, ma is érvényes építési engedéllyel rendelkezik.

MELLÉKÉPÜLETEK, PARKOLÁS
A melléképület, gazdasági épület alapterülete: 360 m2.
A mögötte lévő pincék:
- kb. 30 méter hosszú terméskővel kirakott pincerendszer, ahol a pezsgőgyár idejében a pezsgőt érlelték,
- egy másik terméskővel kirakott 10 méter hosszú pince;

Nyitott parkolórész: kb. 50 autó parkolását biztosítja.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG, LEHETŐSÉGEK
Nagymaros a Dunakanyarban található, a Duna bal partján helyezkedik el. Budapesttől légvonalban 33 km-re fekszik, a 12-es úton vagy az A2 autóúton megközelíthető. Vonattal Budapest-Vác-Szob vasútvonalon 45 perc alatt, de akár hajóval is 1 órán belül eljuthatunk a fővárosba.
Nagymaroson átível a Nemzetközi EURO-VELO kerékpárút-hálózat Dunakanyar szakasza (Budapest-Szob kerékpárút - 44 km), mely itt a Duna mellett halad, így kerékpározás közben élvezhetjük a folyó látványát, részeivé válunk a szigetek és az ártéri erdők élővilágának, gyönyörködhetünk a Visegrádi vár látványában. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban lehet részünk. Donaueschingen városában a Fekete-erdőben kezdődik és Budapesten keresztül egészen Konstancáig tart. A Duna menti kerékpárút Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros túraútvonala.
Nagymaros – kiváló fekvésén kívül – a fő közlekedési útvonalakba is kiválóan kapcsolt. A település természeti, történelmi, kulturális értékekben hallatlanul gazdag, méltán nevezhető művészeti központnak, illetve egy művésztelepnek is otthont nyújt. Mégis kivételes környezeti érdeme a Duna-part közelsége és a Dunakanyart körül ölelő, örök panorámát nyújtó Börzsöny és Visegrádi-hegység. Szabadidős tevékenységek terén is számos lehetőség kínálkozik: kirándulás, vadászat, lovaglás, hajózás, vízi-síelés.

Ezt az ingatlant személyesen kell látni és ezt a hangulatot csak a helyszínen lehet átélni.
Az ingatlan akár hétvégén is megtekinthető, előre egyeztetett időpontban.

Irányár: 350 M Ft.

Irodánk az alábbi szolgáltatásokkal segíti Önt az ingatlanvásárlásban:
- Ingyenes hiteltanácsadás
- Földhivatali ügyintézés
- Jogi háttér biztosítása
- Energetikai tanúsítvány elkészítése
- Értékbecslés
- Ingatlan tanácsadás

Ne hagyja ki ezt az egyedülálló ajánlatot!

NE FELEDJE, A JÖVŐ ÁLMAIBA MOST ÉRDEMES BEFEKTETNI!

Ár

Irányár 350 millió Ft (195.53 E Ft/nm)

Hitelfelvétel esetén

Saját erő Millió Ft    
Törlesztő részlet

Érdeklődni

Iroda Buda House Ingatlaniroda
Név Zongora Máté
Telefon +36 70 564 2599,+36 70 620 Mutasd
Email zong.mate@ Mutasd
kiemelt