Budapesten csökkentek, Vidéken nőttek az albérlet árak

Budapesten csökkentek, Vidéken nőttek az albérlet árak

2021-08-25 11:39:08

Budapesten augusztus közepén a kiadásra kínált lakások és házak bérleti díja 5 ezer forintos csökkenést mutat 2020 augusztusához képest, és 20 ezer forintos visszaesést 2019 azonos időszakához képest. 



Az ingatlan.com elemzése szerint augusztus közepén a nagy egyetemvárosok közül Debrecenben, Szegeden és Pécsett 10 ezer forinttal nőtt a kiadásra hirdetett lakások átlagos bérleti díja, míg  Miskolcon nem változott a tavalyi ár. 

A KSH-ingatlan.com lakbérindex legújabb kiadványa ide kattintva olvasható: https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/lakberindex_szamitas/2107/index.html

ALBÉRLET
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució a szerződéses  kötelezettségvállalások biztosítására használt eszköz. Leginkább a bérleti  szerződések körében találkozhatunk a kaucióval, de számos más szerződéshez  kapcsolódó biztosítékként is szerepelhet. Mit érdemes tudni a kaucióról? 
albérlet zugló
Lassult a lakbérek emelkedése 2021 augusztusban
A hét hónapja tartó folyamatos emelkedés ellenére az árak az egy évvel korábbi szintet átlagosan mindössze 3–4%-kal haladták meg. 
15%-ot csökkentek a lakásbérleti díjak
15%-ot csökkentek a lakásbérleti díjak
A KSH legfrissebb kimutatása szerint országosan-, és Budapesten is a 2018-as szintre csökkent a kiadó lakások átlagos kínálati ára az év végére, ami 2020 januárjához képest 15%-os csökkenést jelent.
Új korszak jön az albérlet piacon
Új korszak jön az albérlet piacon
Szigorúbb szabályok vonatkoznak a jövőben a lakáshotelekre, azaz a rövid távú lakáskiadásra, az eddig nyilvánosságra került, egyelőre nem hivatalos tervek szerint 120 napos időlimit léphet életbe. A bejelentés alapján az önkormányzatoknak joga lesz ennél akár durvább és enyhébb szigorítást is hozni.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!