Budapesten csökkentek, Vidéken nőttek az albérlet árak

Budapesten csökkentek, Vidéken nőttek az albérlet árak

2021-08-25 11:39:08

Budapesten augusztus közepén a kiadásra kínált lakások és házak bérleti díja 5 ezer forintos csökkenést mutat 2020 augusztusához képest, és 20 ezer forintos visszaesést 2019 azonos időszakához képest. 



Az ingatlan.com elemzése szerint augusztus közepén a nagy egyetemvárosok közül Debrecenben, Szegeden és Pécsett 10 ezer forinttal nőtt a kiadásra hirdetett lakások átlagos bérleti díja, míg  Miskolcon nem változott a tavalyi ár. 

A KSH-ingatlan.com lakbérindex legújabb kiadványa ide kattintva olvasható: https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/lakberindex_szamitas/2107/index.html

ALBÉRLET
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució a szerződéses  kötelezettségvállalások biztosítására használt eszköz. Leginkább a bérleti  szerződések körében találkozhatunk a kaucióval, de számos más szerződéshez  kapcsolódó biztosítékként is szerepelhet. Mit érdemes tudni a kaucióról? 
albérlet zugló
Lassult a lakbérek emelkedése 2021 augusztusban
A hét hónapja tartó folyamatos emelkedés ellenére az árak az egy évvel korábbi szintet átlagosan mindössze 3–4%-kal haladták meg. 
Új korszak jön az albérlet piacon
Új korszak jön az albérlet piacon
Szigorúbb szabályok vonatkoznak a jövőben a lakáshotelekre, azaz a rövid távú lakáskiadásra, az eddig nyilvánosságra került, egyelőre nem hivatalos tervek szerint 120 napos időlimit léphet életbe. A bejelentés alapján az önkormányzatoknak joga lesz ennél akár durvább és enyhébb szigorítást is hozni.
nő a bérbeadó ingatlanok száma
Folyamatosan nő a bérbeadó ingatlanok száma
A bérbe adott ingatlanok száma fokozatos bővülést mutat Budapesten és a megyei jogú városokban. 2016-hoz képest mára 40 százalékkal nőtt, 2019-ben pedig 13 százalékos volt a bővülés az előző évhez képest. 
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!