5 trükk a komfortosabb kertért

5 trükk a komfortosabb kertért

2021-02-05 10:09:53
Forrás: webkapu.hu

A tavasz közeledtével egyre jobban vágyunk ki a kertbe, ami a pandémiának "köszönhetően" egyre nagyobb jelentőséggel bír. Ha a kertből a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni, érdemes idejében felkészíteni a tavaszi napsugarakra, így amikor hétágra süt a nap, már csak élvezni kell a kert nyújtotta lehetőségeket. Az alábbi cikkünkben megnézzük, hogy mi az az 5 trükk, amivel nem csak otthonosabbá lehet tenni a kertet, de az ingatlan értékét is növelhetjük vele.


Terasz a családi összejövetelekhez

A tavasz nem csak napsütéssel, de esővel is jár, ezért is fontos, hogy a kertnek legyen egy olyan pontja, ahol egy zivatar idejére is behúzódhatunk és csodálhatjuk az életet adó záporokat. Egy fedett teraszhoz nem kell más, mint néhány négyzetméter térkő és egy terasztető, plusz az azt tartó vázszerkezet. Egy hétvége alatt felépíthető és a családi ebédek, közös játékok vagy egy jó könyv olvasásának színtere is lehet.

Ha a terasz közvetlenül a házhoz illeszkedik, megfontolandó a polikarbonát tetőanyag választása, mert ez nagymértékben átengedi a fényt, így nem árnyékolja a ház ablakait. Egy polikarbonát terasztető  ára ráadásul nem sokkal magasabb, mintha a terasztető hagyományos fedőanyaggal készülne.



Öntözőrendszer a növényekért

A kert hangulatát igazán a növények adják meg, de sok tulajdonost a folytonos locsolással járó gondok visszatartanak attól, hogy fákkal, bokrokkal és virágokkal népesítsék be azt. A ma már könnyen elérhető vízvezeték árokásás szolgáltatással és kertészeti szakemberekkel karöltve gyorsan kialakíthatóak olyan öntözőrendszerek, melyek a tudtunk és erőfeszítésünk nélkül éltetik a kertünk lakóit. Ezek ráadásul fúrt kútról is működtethetőek, így egyszeri befektetéssel, további fix havi költség nélkül tudjuk üzemeltetni őket.

 

Kerti zuhany és medence a nyári hőség ellen

Ha már a vízvezeték árokásás mellett döntünk, érdemes elgondolkodni egy kerti zuhany építésén is. A zuhany lehet egyszerű, funkcionális, de kisebb ráfordítással akár a kert egyik meghatározó pontjává is válhat. A téglából kirakott, faszerkezettel körbe ölelt zuhanyok szemet gyönyörködtetőek tudnak lenni, és a nyári hőségben igazi menedékhelyként szolgálnak azoknak, akik imádják a kertben tölteni a szabadidejüket. Ha egy picit többet szeretnénk a zuhanynál, érdemes medencében is gondolkodni, ami bár nagyságrendekkel nagyobb beruházást igényel, mint a kerti zuhany, ugyanakkor sokkal többet is ad hozzá a nyári élmények mellett az ingatlan értékéhez is.


Vigyük ki a konyhát is a kertbe

Ha a főzési-sütési lehetőségek is rendelkezésre állnak, a kert valódi élettérré válik. Téglából alacsony költséggel, könnyen és gyorsan kialakíthatóak épített sütögető helyek, ahol jól megférnek egymás mellett a bográcsok és a grillrácsok is. Ha szeretnénk ennél tovább menni, akkor akár cseréptetővel is lefedhetjük a konyha részt mellette egy étkezőasztallal. Így egy teljes értékű nyári konyhánk lesz a friss levegőn, de mégis árnyékban.



Sport, mozgás, egészség

A kertben nem csak gyönyörködni, sütni-főzni, de mozogni is érdemes. Kisebb kertek tulajdonosai is könnyen találhatnak olyan sportokat, amik kis helyigényűek, például a tollaslabda. A nagyobb kertekkel rendelkezők pedig a tenisztől a tengópályán át, akár a strandröplabdáig mindenben gondolkodhatnak, igaz ez utóbbihoz egy valóban nagy kerten kívül némi tereprendezés, földmunka is szükséges lesz.

Bárhogy is alakítjuk a kertünket, mindenképpen jól járunk vele, hiszen a tavaszi és nyári időszakok ebben az élettérben a legszebbek és ne feledjük el azt az ingatlanosok által megfogalmazott örök mondást sem, miszerint sokszor a vevők nem a házba, hanem a kertbe szeretnek bele.

Ezért nem csak a saját örömünkre érdemes csodás hellyé változtatni a kertet, de a jövőbeni könnyebb és jövedelmezőbb értékesítés szempontjából is.


webkapu.hu

INGATLAN HÍREK
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Minden ingatlanokkal foglalkozó vállalkozónak fontos tudnia, hogy az országgyűlés 2021. június 15-én fogadta el a jelenleg hatályos ingatlan nyilvántartási törvény változtatásait célzó rendelkezéseket (2021. évi C. törvény), amelyek 2023. február 1-jétől lépnek hatályba. A módosítások több olyan területet érint, mely a vállalkozók eddigi ügymeneteit is megváltoztatja, ilyen többek között az elektronikus földhivatali beadás lehetősége, valamint az ország bármely pontjából elérhető ingatlan-ügyintézés is.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Megfigyelte már, hogy a tavaszi napsugarak első megjelenésével nagyban megnövekszik az emberek házfelújítási kedve? Az utcákon megsokasodnak az építőanyaggal megrakott furgonok és a barkácsáruházak parkolói is jelentős nyomás alá kerülnek. Az időpontválasztás nem véletlen: a tavaszi-nyári időszak a legideálisabb a különböző építési és felújítási munkák elvégzésére. Ha néhány feladat az őszi, vagy téli hónapokra csúszott, akkor sem kell elkeseredni, a lényeg, hogy jól válasszuk meg, hogy mikor, milyen munkafolyamathoz látunk hozzá.webkapu.hu
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
A belföldi népességmozgás évek óta nagyjából állandónak tekinthető iránya és mértéke is megváltozott az elmúlt évben. 2020-ban összességében kevesebben kerestek új állandó lakóhelyet, a városok vándorlási mérlege negatív volt, míg a községek népességvonzó ereje tovább nőtt. A legnépszerűbb megyék Pest, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Somogy voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője a KSH népmozgalmi adatai alapján vizsgálta az ingatlanpiac változásait.portfolio.hu Ingatlan 2021. szeptember 09. 14:24
Villamos biztonsági felülvizsgálat lakóingatlanok esetén
Villamos biztonsági felülvizsgálat lakóingatlanok esetén
Egy 2020-ban született  jogszabály-módosítás következtében immár a lakóingatlan adásvétele, illetve a  bérbeadása esetén is kötelező az úgynevezett villamos biztonsági felülvizsgálat.  Mit érdemes tudni a villamos biztonsági felülvizsgálatról? Hatással van-e az  ingatlannal kapcsolatos szavatossági igényekre?
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!