Nyáron indulhat a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítása

Nyáron indulhat a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítása

2018-02-07 13:16:29

Kiírta a közbeszerzési eljárást a BKV a 3-as metró középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) és déli (Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest) szakaszának felújítására, a dokumentumok az európai közbeszerzési értesítőben jelentek meg kedden.


A dokumentáció szerint a pályázatokat március 6-ig kell beadnia a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. Becsült árat a BKV nem tüntetett fel.


A 3-as metró felújítása ősszel kezdődött meg, november 4-től emiatt az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet el a szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása. A vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások.


Az állomások felújításáról szólva közölte, hogy folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása. A középső és déli szakasszal kapcsolatos szerződéskötés - eredményes eljárások esetén - júliusban várható.

KÜLÖNLEGESSÉGEK
A hét alaprajza:: 3. és 7 a négyzeten
A hét alaprajza:: 3. és 7 a négyzeten
Pogrogácsék lakást vesznek. A helyiségeket megmérték, de a számok valahogyan összekeveredtek. Segíts megtalálni, hogy melyik helyiséghez melyik szám és melyik méret tartozik! (6 pont)
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!