Mennyit fog érni a budapesti lakásod egy év múlva?

Mennyit fog érni a budapesti lakásod egy év múlva?

2020-09-21 21:32:51
Forrás: portfolio.hu

A MEGKÉRDEZETTEK A FŐVÁROSI TÉGLA ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOKNÁL ÉV VÉGÉIG MINDÖSSZE 1, A PANELEKNÉL MINDÖSSZE 3 SZÁZALÉKOS TOVÁBBI ÁRCSÖKKENÉSSEL SZÁMOLNAK, MÍG A CSALÁDI HÁZAK ESETÉBEN 1-2 SZÁZALÉKOS ÁREMELKEDÉST VETÍTENEK ELŐRE.


Mához képest egy év múlva (2021 szeptemberére) a szakértői vélemények szerint a fővárosi panelek ára ugyanott lesz mint most, a tégla építésű lakásoké 2 százalékkal magasabban, míg a családi házak ára 4 százalékkal lehet magasabban. Beigazolódni látszik, hogy az árak egy időre a 2019-es szinteken fognak stabilizálódni. 

A megkérdezett szakértők Budapesten a 2020 tavaszi, 946 ezer forintos átlag négyzetméterár körüli stabilizálódásra számítanak.


Mely területek és lakástípusok értékelődnek fel?

Valkó Dávid: A balatoni önálló házak, üdülők, a budapesti és nagyvárosi agglomerációk kertes lakásai és önálló házai, valamint a rozsdaövezeti áfa miatt csökkenő árú új lakások.

Sápi Zoltán: A jó elérhetőséggel bíró agglomerációs települések ikerház-családi ház szegmense.

Balogh László: A nagyvárosok agglomerációs övezeteiben, és a kiemelt régiók (például Balaton) kistelepüléseiben nőhet a kereslet.

Benedikt Károly: A nagyobb alapterületű lakások és családi házak iránti megnövekedett kereslet várhatóan a következő időszakban is megmarad, amely a főváros és nagyobb városok külső és agglomerációs területein összpontosulhat. Egy-egy szobával nagyobb ingatlan, vagy nagyobb terasszal, esetlegesen kertkapcsolattal rendelkező lakás várhatóan a keresettebb ingatlantípus lesz.



Tudni akarja eladó ingatlana, vagy megvásárolandó ingatlana 

valós piaci árát ?

mi tudunk segíteni ebben!

Megoldást nyújtunk problémájára, ha ingatlan adásvétel előtt áll, vagy bármilyen más okból szüksége van ingatlan értékbecslésre.


felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!