Albérlet: hírek

Olcsó albérletek – Nem lehetetlen!

2016-08-01 11:26:29

Olcsó albérletek – Nem lehetetlen

Hova lettek az olcsó albérletek?

Minél többet nézegeti az ember az ingatlan portálokat, a kiadó lakásokat, annál inkább biztosabb lehet benne, hogy olcsó albérletet találni bizony nehéz küldetés. Az utóbbi pár évben meglepően megugrottak az árak, Budapesten például 20 %-al, de a többi régióban is jelentősen drágultak az albérleti díjak.


Egy átlagos budapesti lakás havi bérleti díja nagyjából 186 000 forintra emelkedett a kisebbnél nagyobb lakások esetében. A központtól távolabb, de még mindig jó helyen található ingatlan vagy egy kisebb lakás rezsi nélkül 100-120 000 forint köré rendeződött. Ahhoz, hogy ilyen lakást találjunk azonban hatalmas szerencsére van szükségünk. 

Megállt az árnövekedés

2016. február elején a kiadó ingatlanok árának növekedése nem csak megállt, hanem vissza csökkent a tavaly februári értékre. Ez azonban csak Budapest néhány kerületére és pár régióra vonatkozik, hiszen sok helyen stagnálnak a bérleti díjak. Országszerte azonban nem állt meg a növekedés. Az országos átlag bérleti árakat jelentősen felfelé húzzák a fővárosi díjak, de a vidéki területek közül Győr, Sopron és Székesfehérvár számít a legdrágábbnak. 

Olcsó albérletek - lakótárs kerestetik!

Az olcsó albérletek már csak az álmaiban szerepelhet az egyetemistáknak a legtöbbször, akik a tanulmányaik mellett nem mindig engedhetik meg, hogy állandó kereseti lehetőség után nézzenek. Így számukra és sok más embernek (pl.: családok, egyedülállók stb.) problémát jelentenek a magas árak. A diákok megpróbálnak lakótársakat keresni, s összeköltözni, hogy a költségek minél több felé aprózódjanak. Jó lakótársat azonban nagyon nehéz találni, hisz nem sok esély van rá, hogy hasonló életmódot folytató társ jelentkezik.

 

ALBÉRLET
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució a szerződéses  kötelezettségvállalások biztosítására használt eszköz. Leginkább a bérleti  szerződések körében találkozhatunk a kaucióval, de számos más szerződéshez  kapcsolódó biztosítékként is szerepelhet. Mit érdemes tudni a kaucióról? 
albérlet zugló
Lassult a lakbérek emelkedése 2021 augusztusban
A hét hónapja tartó folyamatos emelkedés ellenére az árak az egy évvel korábbi szintet átlagosan mindössze 3–4%-kal haladták meg. 
Budapesten csökkentek, Vidéken nőttek az albérlet árak
Budapesten augusztus közepén a kiadásra kínált lakások és házak bérleti díja 5 ezer forintos csökkenést mutat 2020 augusztusához képest, és 20 ezer forintos visszaesést 2019 azonos időszakához képest. 
15%-ot csökkentek a lakásbérleti díjak
A KSH legfrissebb kimutatása szerint országosan-, és Budapesten is a 2018-as szintre csökkent a kiadó lakások átlagos kínálati ára az év végére, ami 2020 januárjához képest 15%-os csökkenést jelent.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!