Eladó a lakásom! – Tippek lakáshirdetés feladásához

Eladó a lakásom! – Tippek lakáshirdetés feladásához

2015-12-02 09:56:19
Forrás: www.24.hu

Ha minél gyorsabban és jó áron akarsz megszabadulni meghirdetett lakásodtól, akkor ne sajnáld az időt a lakáshirdetés megfogalmazására, valamint a hirdetés képeinek elkészítésére. Sokszor tényleg egy jó hirdetésen múlik, hogy a vevők melyik lakást választják. Az, hogy a lakásodnak számtalan előnye van és még jó helyen is helyezkedik el, az önmagában nem elég, fontos, hogy ezt érthetően, jól kommunikáld a vásárlók felé, ugyanis a vevők a hirdetésből tudják meg, hogy a lakásodat tényleg érdemes-e megvenni.


Eladó a lakásom. Mire figyeljek az ingatlanhirdetésnél?

  1. A hirdetés ne legyen túl tömör, de ne is legyen túl részletes, mert a kisregénybe beleun az olvasó. 5-10 mondatban foglaljuk össze a lakás helyét, főbb jellemzőit, a környék előnyeit és a megközelíthetőséget. Térjünk ki a lakás állapotára, a fűtésére, bútorozottságára.
  2. Fontos, hogy be tudjuk lőni a célközönséget, aki a lakásunk iránt leginkább érdeklődik. Ha például egy többszobás lakást szeretnél eladni egy csendes, nyugodt környéken, akkor a családokat célozzuk meg, míg a belvárosban, egy egyszobás lakás esetén fiatalokat, egyetemistákat. Ha szűkítjük a kört és kifejezetten a célközönségünknek hirdetünk, könnyebben találhatunk vevőt.
  3. A lakásról készített fotók nagyon fontos részei a hirdetésnek. Legjobb, ha mellőzzük a telefonos képeket, bár ma már néhány telefonnal nagyon jó képeket tudunk készíteni, de fontos, hogy valamennyire értsünk hozzá. Ha nem elég jó minőségűek a képeink, kérjünk meg egy hozzáértő ismerőst, barátot, vagy akár egy fotóst. Mit fotózzunk? A rendezett szobákat egészben, a lakás előnyeit, és a környéket, pl. a kilátást a teraszról, erkélyről, ha van a háznak kertje, akkor azt is, a közelben lévő parkot, játszóteret, mert a vevők nem csak egy lakást választanak, hanem lakóhelyet is. Ha tehetjük, a hirdetéshez minél több képet csatoljunk!
  4. A hirdetéshez mellékelhetünk térképet, hogy a vevők könnyebben tájékozódhassanak, és megnézhessék mi van a környéken. A lakáshirdetéshez érdemes alaprajzot is csatolnunk, ugyanis a vevőket nem a bútorokról készített képek érdeklik, kivéve, ha azokkal együtt adjuk el a lakást, hanem az, hogy ők, hogy tudnának az adott lakásba berendezkedni. Ebben lehet segítségükre az alaprajz.

Hogyan tehetem kívánatosabbá a lakásom a vevők számára?

Apró trükkökkel, kisebb beruházásokkal, amelyek nem kerülnek nagy erőfeszítésbe, mégis vonzóbbá tehetjük a lakásunkat velük.

  • Végezzünk alapos nagytakarítást a fotózás és az érdeklődők fogadása előtt!
  • Javítsuk ki az apró hibákat a ház körül. Pl. fessük le a foltokat a falon, javítsuk meg a csöpögő csapot, cseréljük ki a megrepedt járólapot, csempét.
  • Mindenképp szellőztessünk ki a látogatók érkezése előtt, de kellemes lehet a lakásba belépéskor a frissen sült sütemény illata is!
  • Engedjünk be minél több fényt! A fényes lakás mindig sokkal barátságosabb. Húzzuk el az összes sötétítőt, pucoljuk meg az ablakokat, ha kell, cseréljünk izzókat, hogy a lakás minél világosabb legyen!
  • Vegyünk szobanövényeket, vagy tegyünk egy csokor virágot az asztalra! Ha már nem egy kertes házban élünk, tegyük a lakásunkat természet közelibbé növényekkel.

Eladó a lakásom. Hol hirdessek?

Eladó ingatlanod töltsd fel a lakascentrum.hu oldalra a hirdetés feladás menüpontba, amely Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlanportáljának adatbázisa és kérd ingatlanközvetítőnk segítségét a lakásod eladásában!

HASZNÁLT INGATLANOK
Érdemes-e lakást felújítani eladás előtt?
Érdemes-e lakást felújítani eladás előtt?
Az eladó lakás felújítása olyan kérdés, amit sok ingatlan tulajdonos feltesz magának. A döntés nem mindig egyszerű, és több tényezőt is figyelembe kell venni.
panel lakás energetikai besorolása
Hogy lehet, hogy a panelek energetikai besorolása CC-től FF-ig szór?
A panelek mind ugyanolyanok, az energetikai besorolásuk is ugyanolyan, gondolhatnánk. De a valóságban a panellakások energetikai tanúsítványai CC-től (korszerű) FF-ig (átalgos) szórnak. Mi okozhat ekkora eltérést az alapvetően hasonló technológiával épített ingatlanok között?
Ezek a legnépszerűbb ingatlanok hazánkban és az EU-ban
Ezek a legnépszerűbb ingatlanok hazánkban és az EU-ban
Kiugróan magas a családi házban élők aránya hazánkban.24.hu2021. 07. 25. 06:00facebook/gáspár jános
építkezés, kivitelezés
Generálkivitelezővel, vagy nélküle építkezz?
Megspórolnád a gererálkivitelező borsos költségét? Teljesen érthető. Mielőtt belekezdesz, azért gondold meg, hogy lesz-e kapacitásod a következőkre!Webkapu weboldal készítés
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!