5 dolog, amiért milliókat ér a teraszod

5 dolog, amiért milliókat ér a teraszod

2019-11-08 12:41:43

A felnőtt életnek számtalan előnye van: rengeteg programlehetőség, új és érdekes emberek megismerése, izgalmas munkahelyek, mozgalmas hétköznapok. Van azonban egy olyan igényünk, amit minden esetben szeretnénk kielégíteni: a szabadban, privát szférában töltött idő. Erre az igényre adott válasz a terasz és az erkély, amit az év jelentős részében szívesen kihasználunk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan használhatóak ki a leginkább a teraszban rejlő lehetőségek, illetve, hogy miben rejlik a teraszod hatalmas értéke.


A közösség ereje

Az ember társas lény, mindenki szereti a barátaival tölteni a szabadidejét, azonban gyakran nehéz úgy megszervezni a közös programokat, hogy a tökéletes helyszínt is megtaláljuk. Ilyen esetekben előnyt élveznek a baráti kör azon tagjai, akik teraszos lakásban élnek, hiszen egy félig szabadtéri esemény tökéletes megoldás lehet a találkozóra - legyen szó akár egy sütögetésről, vagy szimpla beszélgetésről a szabad ég alatt.


Reggeli nyugalom

Mi lehet annál jobb érzés, mint a reggeli kávé elfogyasztása a teraszon? Ilyenkor elindíthatjuk a napot, miközben hallgathatjuk a természet és az emberek összefüggő moraját - ez a reggeli indulás rengeteg energiával tölthet fel a nap hátralévő részére. Ahhoz, hogy ez a rituálé az év minden reggelén adott lehessen, tökéletes megoldás egy átlátszó erkély ponyva felszerelése, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazt a kilátást élvezhetjük a teraszunkon a téli napokon is. Éppen ezért, ha erre van lehetőségünk, többet áldozunk arra a lakásra, ami pozitív hatással van a mindennapjainkra, az életünkre.

Vitaminok, friss levegő

Az egészségünk szempontjából kiemelten fontos, hogy a szabad levegőn töltsük időnk egy részét. Ilyenkor feltöltődünk, a szervezetünk megkapja a szükséges oxigénmennyiséget, a bőrünk pedig a számára fontos vitaminokat, például napozás során. A lakás terasza tökéletes helyszín lehet a feltöltődésre, hiszen alkalmas napozásra, levegőzésre, pihenésre. Az erkéllyel rendelkező lakásod ezáltal az év minden napján alkalmas a privát feltöltődéshez.


Szabadtéri tevékenységek

Vannak olyan tevékenységek, amiket sokkal jobban szeretünk a szabad ég alatt végezni. Reggeli torna, nyáresti baráti összejövetel, kertészkedés, grillezés - mind jól hangzanak, igaz? Ezek a tevékenységek olyan hozzáadott értéket nyújthatnak a lakásban éléshez, ami miatt megéri a befektetés egy terasszal rendelkező ingatlanba.

365 nap szabadság

A nyári rituálékról nem kell lemondanunk télen sem, hiszen a terasz az év minden napján tökéletesen kihasználható. A terasz méretétől, alakjától függően rengeteg lehetőség adott a téli kihasználásához, amihez a segítségünkre van a különböző, átlátszó elemekből álló erkély ponyva. A terasz téliesítéséhez használt ponyva lehetővé teszi, hogy a terasz minden évszakban állandóan használható legyen.

A terasz a lakás egyik legjobban és legsokoldalúbban kihasználható helyisége, ezen tulajdonságai által pedig milliókkal emelheti meg annak értékét. Érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket!

A cikk a Webkapu  honlapkészítés közreműködésével készült.


LAKBERENDEZÉS
Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?
Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?
A műgyanta padló számos előnnyel rendelkezik, ami miatt egyre több lakóingatlanban is szívesen használnák. Esztétikailag megkapó, könnyen tisztítható, ellenáll a terhelésnek, nem (alig) kopik, nem csúszós, nem hideg. Kell ennél több?webkapu.hu
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Lássuk be, a kertes házak eladásának a szezonja a tavasz és a nyár. Ilyenkor mutatják ez az ingatlanok a legjobb formájukat, és érthető módon ilyenkor hajlandóak az érdeklődők megfizetni azt az extrát, amit egy kertes ház nyújt. Ha valamilyen okból mégis ősszel, vagy télen lenne szükséges ingatlanunkat eladni, itt van pár tipp, hogy ne kelljen áron alul értékesítenünk.
új lakás berendezése
Így dobd fel az új lakásod!
Egy ingatlan vásárlást hosszadalmas kutatómunka előz meg: Mekkora legyen az új ház, melyik városban és annak melyik részén legyen? Milyenek az iskolák, a munkahelyek és a közlekedés? Legyen új építésű, vagy felújítandó? Ideális esetben ezekre azonnal tudjuk a választ és már csak a tökéletes ház megkeresése a feladatunk, komplikáltabb igénylistánál viszont jócskán elhúzódhat az álomotthon megtalálása.
lakás, ház tervezés
Elszabadult az otthonteremtés! – Virtuális valóságban irányíthatjuk az álomházunk tervezését
Már klisé, hogy a járvány mindent átszabott és felülírt a világban, de vannak olyan területek, ahol ez igazán pozitív irányba terelte a folyamatokat, egyenesen forradalmasította azokat. Ilyen az építészet is, ezen belül az építkező-építész interakció, ahol a korábbi módot — miszerint a műszaki tervrajzok megértése kellett ahhoz, hogy elképzelhető legyen az új álomotthon – a felhőalapú alapú modellegyeztetés váltotta fel.PortfolioIngatlan 2021. március 17. 10:00
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!