Így dobd fel az új lakásod!

Így dobd fel az új lakásod!

2021-06-25 10:32:18
Forrás: webkapu.hu

Egy ingatlan vásárlást hosszadalmas kutatómunka előz meg: Mekkora legyen az új ház, melyik városban és annak melyik részén legyen? Milyenek az iskolák, a munkahelyek és a közlekedés? Legyen új építésű, vagy felújítandó? Ideális esetben ezekre azonnal tudjuk a választ és már csak a tökéletes ház megkeresése a feladatunk, komplikáltabb igénylistánál viszont jócskán elhúzódhat az álomotthon megtalálása.


Felújítandó, azaz  költséghatékony

Sokan keresik a felújítandó ingatlanokat, hiszen ezek képezik az ingatlanpiac olcsóbb tételeit, bár a vonzó árak mellett bele kell kalkulálni a jövőbeni ráfordításokat és a felújítás okozta fejfájást és időveszteséget is. Ha nagyon jól alkudható házat akarunk, akkor mindenképpen érdemes kicsivel idősebb, palatetős ingatlanokat keresni, melyeknél ugyan borítékolható a több millió forintos kezdeti felújítási költség, de pont emiatt juthatunk hozzájuk jutányos áron. A tetőcserével járó ács munkadíj és az új héjazat költsége kevesebb lesz, mint amennyivel többe került volna egy tip-top tetős ház. A bátrabbak ugyanígy milliókat spórolhatnak egy kevésbé jó hőszigetelésű ház vásárlásával. A hőszigetelést és annak vastagságát később viszonylag könnyen a saját igényeinkre szabhatjuk. További felújítási munkákat vonhat maga után a belső és külső falak állapota, a fürdőszoba és a konyha állaga, amit a pénztárcánktól, függően újíthatunk fel.



Ha csak a design  váltásra akarunk költeni

A jó állapotú házaknál is ritka, hogy ne nyúlna hozzá az új tulajdonos, hiszen ahány ház, annyi szokás, megoldás és design. A legszembetűnőbb és leginkább designcserére érett helyiség a konyha szokott lenni, amibe a vásárlás után gyakran kerül új konyhabútor. Ilyenkor vehetünk kész konyhát, de az egyedi  konyhabútor árak is vonzóak tudnak lenni, pláne, hogy ebben az esetben tényleg a saját igényeinkre és elképzeléseinkre szabhatjuk az új bútorzatot. Ha szerencsénk van, akkor a konyhai mizériával le is zárulnak a nagyobb feladatok és egy tisztasági-design festés után máris örömmel birtokba vehetjük az új ingatlanunkat.



Minden tökéletes?  Irány a luxus!

Jellemzően az új építésű házak azok, amelyekre valóban nem kell egy forintot sem költeni: Nulla kilométeres burkolatok, friss illatú festés és a legnagyobb trópusi ciklonoknak is ellenálló tetőszerkezet. Amennyire egyszerű egy ilyen ház, mégis annyira bonyolult, hiszen mindig bennünk fog motoszkálni a ház saját képünkre való igazításának a kisördöge. Szerencsére a lakberendezés során is kiélhetjük az efféle vágyainkat, még abban az esetben is, ha bútorozottan sikerült megvásárolni a tökéletes ingatlant. Egy hozzánk passzoló falikép, a gyerekkorunkat idéző retro, de prémium tapéta, vagy a kert egyedi beépítése egy szaletli, vagy egy fürdődézsa máris hozzá tudja adni azt a pluszt a házhoz, amitől mi is és a vendégeink is úgy érezhetik, hogy az egyedi és otthonos.


LAKBERENDEZÉS
Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?
Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?
A műgyanta padló számos előnnyel rendelkezik, ami miatt egyre több lakóingatlanban is szívesen használnák. Esztétikailag megkapó, könnyen tisztítható, ellenáll a terhelésnek, nem (alig) kopik, nem csúszós, nem hideg. Kell ennél több?webkapu.hu
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Lássuk be, a kertes házak eladásának a szezonja a tavasz és a nyár. Ilyenkor mutatják ez az ingatlanok a legjobb formájukat, és érthető módon ilyenkor hajlandóak az érdeklődők megfizetni azt az extrát, amit egy kertes ház nyújt. Ha valamilyen okból mégis ősszel, vagy télen lenne szükséges ingatlanunkat eladni, itt van pár tipp, hogy ne kelljen áron alul értékesítenünk.
lakás, ház tervezés
Elszabadult az otthonteremtés! – Virtuális valóságban irányíthatjuk az álomházunk tervezését
Már klisé, hogy a járvány mindent átszabott és felülírt a világban, de vannak olyan területek, ahol ez igazán pozitív irányba terelte a folyamatokat, egyenesen forradalmasította azokat. Ilyen az építészet is, ezen belül az építkező-építész interakció, ahol a korábbi módot — miszerint a műszaki tervrajzok megértése kellett ahhoz, hogy elképzelhető legyen az új álomotthon – a felhőalapú alapú modellegyeztetés váltotta fel.PortfolioIngatlan 2021. március 17. 10:00
lakás, ház terasza
5 dolog, amiért milliókat ér a teraszod
A felnőtt életnek számtalan előnye van: rengeteg programlehetőség, új és érdekes emberek megismerése, izgalmas munkahelyek, mozgalmas hétköznapok. Van azonban egy olyan igényünk, amit minden esetben szeretnénk kielégíteni: a szabadban, privát szférában töltött idő. Erre az igényre adott válasz a terasz és az erkély, amit az év jelentős részében szívesen kihasználunk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan használhatóak ki a leginkább a teraszban rejlő lehetőségek, illetve, hogy miben rejlik a teraszod hatalmas értéke.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!