Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?

Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?

2022-04-28 13:57:58
Forrás: webkapu.hu

A műgyanta padló számos előnnyel rendelkezik, ami miatt egyre több lakóingatlanban is szívesen használnák. Esztétikailag megkapó, könnyen tisztítható, ellenáll a terhelésnek, nem (alig) kopik, nem csúszós, nem hideg. Kell ennél több?

webkapu.hu


Bár a műgyanta lakóingatlanokban történő használata terjed, de lassabb ütemben, mint a fentiek alapján várható lenne. Ennek fő oka pedig nem más, mint hogy nagyon nehezen találni olyan szakembert, aki vállalja az adott felület műgyantával történő bevonását.


Az általános szakember hiányon túlmenően azért nem lehet találni megfelelő mesterembert, mert a műgyanta alapjában véve egy ipari padlókhoz alkalmazott padlóbevonat.


A műgyanta terítése kis, tagolt területen jóval nehezebb, mint egy több száz négyzetméteres csarnokban. A munka során alkalmazott csiszológéppel egy pár négyzetméteres helyiségben szó szerint meg sem lehet fordulni.

A legkomolyabb probléma azonban az, hogy a műgyantába könnyen beleragadhat egy kis por, vagy akár egy hajszál. Ipari létesítményekben, parkolóházakban ez természetesen senkit nem zavar, sőt némi szennyeződés ipari sztenderdek szerint meg is engedett. Más azonban a helyzet, ha valakinek a saját nappalijáról van szó. A megrendelők saját célra kialakított lakásai esetében olyan magasak az elvárások, amiket ezzel a technológiával szinte lehetetlen teljesíteni.


Ezen túlmenően fontos még a méretgazdaságossági tényező is. Egy több száz négyzetméteres csarnok esetében jóval alacsonyabb négyzetméter áron is érdemes elvállalni egy munkát, mint egy 30-50 négyzetméteres nappali esetében, még akkor is, ha több dilatációs betonvágás is tagolja a padlót. Egy lakáshoz ugyanúgy ki kell vonulni teljes felszereléssel, mint egy csarnokhoz, sőt, egy lakás gyakran nehezebben megközelíthető (ipari létesítményekhez képest szűk lift, szűk ajtók, esetleg pár lépcsőt is meg kell mászni).



Nem csoda, hogy egy szakember, amíg van rá lehetősége, az ipari megrendelőket fogja előnyben részesíteni és ha lehet, nem vállal lakossági megrendeléseket.


Napjainkban gombamód szaporodnak a raktárak, logisztikai központok, ahol éppen műgyanta padlóra van szükség, és épülnek olyan üzemek is, ahol antisztatikus  műgyanta padló használata szükséges.


Mezőgazdasági üzemekben pedig helyenként nélkülözhetetlen a kimondottan érdes, úgynevezett csúszásmentes műgyanta padló használata.


Ezért középtávon nem várható, hogy a szakemberek magasabb hajlandóságot fognak mutatni lakossági megrendelésekkel kapcsolatban.


LAKBERENDEZÉS
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Lássuk be, a kertes házak eladásának a szezonja a tavasz és a nyár. Ilyenkor mutatják ez az ingatlanok a legjobb formájukat, és érthető módon ilyenkor hajlandóak az érdeklődők megfizetni azt az extrát, amit egy kertes ház nyújt. Ha valamilyen okból mégis ősszel, vagy télen lenne szükséges ingatlanunkat eladni, itt van pár tipp, hogy ne kelljen áron alul értékesítenünk.
új lakás berendezése
Így dobd fel az új lakásod!
Egy ingatlan vásárlást hosszadalmas kutatómunka előz meg: Mekkora legyen az új ház, melyik városban és annak melyik részén legyen? Milyenek az iskolák, a munkahelyek és a közlekedés? Legyen új építésű, vagy felújítandó? Ideális esetben ezekre azonnal tudjuk a választ és már csak a tökéletes ház megkeresése a feladatunk, komplikáltabb igénylistánál viszont jócskán elhúzódhat az álomotthon megtalálása.
lakás, ház tervezés
Elszabadult az otthonteremtés! – Virtuális valóságban irányíthatjuk az álomházunk tervezését
Már klisé, hogy a járvány mindent átszabott és felülírt a világban, de vannak olyan területek, ahol ez igazán pozitív irányba terelte a folyamatokat, egyenesen forradalmasította azokat. Ilyen az építészet is, ezen belül az építkező-építész interakció, ahol a korábbi módot — miszerint a műszaki tervrajzok megértése kellett ahhoz, hogy elképzelhető legyen az új álomotthon – a felhőalapú alapú modellegyeztetés váltotta fel.PortfolioIngatlan 2021. március 17. 10:00
lakás, ház terasza
5 dolog, amiért milliókat ér a teraszod
A felnőtt életnek számtalan előnye van: rengeteg programlehetőség, új és érdekes emberek megismerése, izgalmas munkahelyek, mozgalmas hétköznapok. Van azonban egy olyan igényünk, amit minden esetben szeretnénk kielégíteni: a szabadban, privát szférában töltött idő. Erre az igényre adott válasz a terasz és az erkély, amit az év jelentős részében szívesen kihasználunk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan használhatóak ki a leginkább a teraszban rejlő lehetőségek, illetve, hogy miben rejlik a teraszod hatalmas értéke.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!