Szeretjük a napsütést, de a jóból is megárt a sok!

Szeretjük a napsütést, de a jóból is megárt a sok!

2019-05-09 14:32:24

7 védekezési módszer ingatlantulajdonosoknak a tűző napsütés ellen

Egy lakás esetében az árnyékolástechnika ugyanolyan fontos lehet, mint a szigetelés, hogy az ingatlant megfelelően, komfortosan tudjuk használni.

Röviden bemutatunk pár módszert, amivel a túlzott napsütéstől védheti otthonát.1. Redőny

Klasszikus árnyékolási eszköz a redőny. Előnye, hogy akár éjszakai sötétséget is tud teremteni egy hálószobában akár napközben is.


2. Reluxa
A reluxa a redőny kistestvére. Az ablaktáblán belül helyezkedik el, és jellemzően jóval könnyebb szerkezetű, mint egy redőny.

A könnyű szerkezet és könnyű kezelhetőség azzal is jár, hogy kevésbé árnyékol hatékonyan, mint egy redőny.

Megtalálható műanyag, fém és fa kivitelben is. Általában a lamellák dőlésszöge egy mozdulattal állítható, így szabályozható az árnyékolás mértéke.3. Spaletta


A spaletta régi technológia, de vannak belőle modern kivitelezésű darabok is, melyeket gyakran az ablak belső oldalán helyeznek el, a könnyebb kezelhetőség kedvéért.Igényes, esztétikus megoldás az árnyékolásra. Egy szép spaletta a lakás éke is lehet.


4. Előtető

Zárt előtetővel nem csak a naptól, hanem az esőtől is védelmet kapnak a nyílászárók.A lécekből álló előtető az árnyékolási funkció mellett karakteres díszítőeleme a homlokzatnak.
5. Ablakfólia

A fentiekhez képest elenyésző beruházási költséggel elláthatjuk ablakainkat hővédő ablakfóliával. A hővédő fólia a nap sugárzó hőjének több, mint felét kint tartja. Elérhető több változatban is, annak függvényében, hogy mennyi fényt szeretne a lakásba engedni.Igény esetén választható olyan hővédő ablakfólia , ami minimális, szinte észrevehetetlen fényveszteséggel jár, de választható olyan is, ami jelentősen árnyékolja a tereket. További előny, hogy az ablakfólia belátás ellen is használható, és a belátás elleni, illetve a hővédő funkciók kombinálhatóak egymással.

6. Napvitorla

Amennyiben adottak a feltételei, a napvitorla stílusos és hatékony módja az árnyékolásnak. Megfelelően elhelyezett napvitorlával az ablakot és a lakás előtt található teret is árnyékolni lehet.Ez a módszer azonban csak akkor használható, ha a lakás előtt kellő térrel rendelkezünk ahhoz, hogy fel lehessen szerelni.7. napvédő ponyva

Napvédő ponyvából létezik olyan, ami csupán az ablakok árnyékolására szolgál.Az árnyékoló ponyva használata igazán akkor gyakori, amikor a nyílászáró előtti teraszt, vagy erkélyt is árnyékolni szeretnénk.
Összefoglaló táblázat az árnyékolási megoldásokról:A cikk a Webkapu CMS rendszer szakértő közreműködésével készült.

LAKBERENDEZÉS
Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?
Műgyanta padló a nappaliba - miért nehéz összehozni?
A műgyanta padló számos előnnyel rendelkezik, ami miatt egyre több lakóingatlanban is szívesen használnák. Esztétikailag megkapó, könnyen tisztítható, ellenáll a terhelésnek, nem (alig) kopik, nem csúszós, nem hideg. Kell ennél több?webkapu.hu
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Télen adná el a házát? Ezek a tippek milliókat érhetnek.
Lássuk be, a kertes házak eladásának a szezonja a tavasz és a nyár. Ilyenkor mutatják ez az ingatlanok a legjobb formájukat, és érthető módon ilyenkor hajlandóak az érdeklődők megfizetni azt az extrát, amit egy kertes ház nyújt. Ha valamilyen okból mégis ősszel, vagy télen lenne szükséges ingatlanunkat eladni, itt van pár tipp, hogy ne kelljen áron alul értékesítenünk.
új lakás berendezése
Így dobd fel az új lakásod!
Egy ingatlan vásárlást hosszadalmas kutatómunka előz meg: Mekkora legyen az új ház, melyik városban és annak melyik részén legyen? Milyenek az iskolák, a munkahelyek és a közlekedés? Legyen új építésű, vagy felújítandó? Ideális esetben ezekre azonnal tudjuk a választ és már csak a tökéletes ház megkeresése a feladatunk, komplikáltabb igénylistánál viszont jócskán elhúzódhat az álomotthon megtalálása.
lakás, ház tervezés
Elszabadult az otthonteremtés! – Virtuális valóságban irányíthatjuk az álomházunk tervezését
Már klisé, hogy a járvány mindent átszabott és felülírt a világban, de vannak olyan területek, ahol ez igazán pozitív irányba terelte a folyamatokat, egyenesen forradalmasította azokat. Ilyen az építészet is, ezen belül az építkező-építész interakció, ahol a korábbi módot — miszerint a műszaki tervrajzok megértése kellett ahhoz, hogy elképzelhető legyen az új álomotthon – a felhőalapú alapú modellegyeztetés váltotta fel.PortfolioIngatlan 2021. március 17. 10:00
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!